top of page

10 Manieren om te ontspannen

Bijgewerkt op: 6 jan. 2022

Ontspannen, we weten allemaal hoe belangrijk dat is. Dat het goed voor ons is. En toch doen we het te weinig. Maar hoe doen we dat ook alweer, ontspannen? Hieronder 10 tips om te ontspannen. Ik ben benieuwd of er iets tussen zit wat je aanspreekt en of je nu daadwerkelijk de tijd neemt om te ontspannen. Of heb je een andere manier die voor jou werkt?

Ik ben benieuwd!

  1. Plan iets met iemand waarmee je je ongedwongen voelt. Lekker kletsen met die ene vriend, wandelen met een geliefde, eten met een familielid.

  2. Las een dag of dagdeel in waarin je geen apparaten gebruikt. Dus geen tv, geen telefoon of computer.

  3. Bereid een voedzame maaltijd waar je blij van wordt.

  4. Weer of geen weer, ga naar buiten!

  5. Ga iets doen wat je leuk vindt, maar heel lang niet hebt gedaan. Rollerskaten, een spelletje spelen of bijvoorbeeld knutselen.

  6. Boek een massage, masseer jezelf of elkaar.

  7. Leer je vervelen! In het begin zul je je waarschijnlijk nutteloos en rusteloos voelen, maar we zijn het ook niet meer gewend. Oefen jezelf in de kunst van het vervelen. Geef het de tijd!

  8. Ga liggen en span een lichaamsdeel aan, bijvoorbeeld je arm. Houd vast en op de uitademing laat je de spanning langzaam los. Doe dit per lichaamsdeel. Als je je armen, benen en hoofd hebt gedaan doe je alles tegelijk…en laat los. Blijf liggen en voel je lichaam.

  9. Geef al je aandacht aan een plek in je lichaam. Hoe voelt dat? Kun je ook echt voelen zonder dat te willen veranderen?

  10. Ga bij voorkeur liggen. Richt je je op je ademhaling. Plaats desgewenst een hand op je buik om je beter van bewust te zijn. Elke keer als je afdwaalt, richt je je aandacht weer op je ademhaling. Doe dit een paar minuten en kijk hoe je je daarna voelt.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page