top of page

Zorgverzekering
Hoe werkt het?

In Nederland is iedereen verplicht een basispakket voor de zorgverzekering af te sluiten. In 2022 geldt hier een eigen risico van € 385 voor, die je eventueel kunt verhogen in ruil voor een lagere premie.


Daarnaast kun je ervoor kiezen een aanvullende verzekering af te sluiten voor zorg die niet in het basispakket valt. Bijvoorbeeld brillen of lenzen, tandarts, meer behandelingen voor fysiotherapie, overige psychosociale zorg en natuurgeneeskundige therapie.


Er wordt meestal een deel van je kosten vergoed met een maximale vergoeding per jaar. Check of de kosten opwegen tegen de baten; je hebt dus waarschijnlijk een deel voor eigen rekening en betaalt extra premie.


Vergoeding

Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je in aanmerking komen voor mijn behandelingen. Check dan bij je verzekeraar of ze behandelingen van BATC-therapeuten vergoeden.

In november/december maken de verzekeraars hun premies, pakketten en vergoedingen bekend. Het kan dus zijn dat er een en ander verandert.


Overstappen

Aan het eind van het jaar krijg je de gelegenheid om over te stappen naar een andere verzekeraar. Je hoeft je aanvullende verzekering niet af te sluiten bij de verzekeraar waar je basisverzekering loopt. Heb je hulp nodig? Vergelijkingssites zoals Independer en Zorgkiezer helpen je hierbij. Het loont om elk jaar je verzekering onder de loep te nemen. Je moet er alleen wel even voor gaan zitten.


Heb je nog vergoedingen over en wil je die gebruiken? Wacht dan niet te lang met een afspraak maken, het laatste kwartaal van het jaar is het drukker dan normaal.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page