top of page

Moeders en symboliek

Op de tweede zondag van de maand mei wordt in Nederland Moederdag gevierd. De dag waarop we onze moeders in het zonnetje kunnen zetten. Met een bezoekje, uitje, bloemetje of kadootje geven we onze waardering aan onze moeders.


Ik besef dat dit niet voor iedereen is, niet iedereen heeft een (contact met zijn of haar) moeder. Moederdag kun je ook wijden aan een belangrijke vrouw in je leven, of moeder Aarde, de planeet die ons allemaal voedt en beschermt.


Dit jaar is de eerste keer zonder mijn moeder, die in januari is overleden. Ik geloof er sterk in dat ze nog om mij heen is. Vorige week toen ik vanuit station Muiderpoort in Amsterdam op de fiets wegreed, dacht ik terloops aan haar. Niet even daarna voelde ik iets op mijn hoofd. Geschrokken keek ik achterom en zag een grote zwarte kraai wegvliegen. Ik was verbouwereerd; had iemand gezien dat ik zowaar werd aangevallen door een kraai?


Toen ik thuisgekomen keek op de site van inspirerendleven.nl las ik het volgende over kraaien en symboliek:

Het zijn begeleiders die tussen hemel en aarde een oogje in het zeil houden of het wel goed met je gaat. Ze komen een groet brengen van overleden geliefden en laten je weten dat je nooit alleen bent op deze soms keiharde planeet. Het kan dan ook geen kwaad om de kraai of kraaien die je telkens ziet te groeten en te danken dat ze bij je zijn.


Wat een geruststellende gedachte!


Begin mei overleed de moeder van een vriendin en ze beloofde haar kleinkind vlinders te sturen. Prompt kreeg de moeder nog een kado van een loterij die nog niet was opgezegd: een boek over vlinders!


Symbolen zijn overal om ons heen. Zie jij ze ook? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page