top of page

Lente: Kom in actie! 10 Tips

Bijgewerkt op: 3 apr. 2022


Lente komt van 'lengen der dagen'. De dagen worden langer en we krijgen weer nieuwe energie.


De bomen worden weer groen, de knoppen komen uit en de dieren waken uit hun winterslaap. Tijd om actie te ondernemen!


Heb je ook moeite om in beweging te komen? Hieronder wil ik 10 tips met je delen, die je wellicht zullen helpen;


  1. Kies iets uit wat je leuk vindt. Als je je bijvoorbeeld naar de sportschool moet slepen en dit puur doet voor het effect, dan is de kans groot dat dit op den duur niet gaat werken. En als je niet weet wat je leuk vindt, probeer dan verschillende activiteiten uit.

  2. Boek en plan een activiteit en houd je daaraan. Als je een les in een sportschool of studio boekt, heb je meer de neiging om je hieraan te houden.

  3. Begin je dag met sport, bewegen of yoga als het kan. Van uitstel komt vaak afstel, dus wacht niet totdat je wordt opgeslokt door de waan van de dag.

  4. Zoek een maatje en doe het samen. Zo motiveer je elkaar.

  5. Bedenk dat je al 80% hebt gedaan als je naar de sportschool of studio komt. Of je hardloopschoenen hebt aangetrokken en je de stap naar buiten zet.

  6. Denk aan het effect en doe alsof het al zo is. Hoe voel je je na die activiteit? Hoe zie je eruit? Hoe is je energie? Wat levert het je op?

  7. Stel geen te hoge doelen en maak het haalbaar. Dus niet gelijk beginnen met 3 x per week naar de sportschool of studio. Als je dit niet haalt, werkt dit ontzettend demotiverend ('zie je wel, ik kan het niet'). Begin gewoon met 1 x per week en als dat goed gaat, kun je dit oprekken.

  8. Wees bedacht op je valkuilen en bijbehorende overtuigingen. Als je bijvoorbeeld moe en hongerig van je werk komt en denkt dat 'je nu echt je rust nodig hebt.' Zorg ervoor dat je je sportspullen al klaar hebt liggen en 60-120 minuten voor je beweging iets lichts hebt gegeten.

  9. Elke keer als je gedachteloos door je telefoon zit te scrollen (kijk eens naar je schermtijd!) of weer zit te bingewatchen op tv of de computer, bedenk dat je dan een workout of les kunt doen in plaats daarvan. Als je de signalen herkent zodra je hier weer in verzandt, onderneem dan actie!

  10. Elke keer als je ervoor kiest om wat anders te gaan doen dan in actie te komen, kies je waarschijnlijk voor de korte termijn-pleziertjes zoals hangen op de bank. Maar wat zijn de lange termijn-effecten? Denk aan energie, een fit lichaam, gezonde geest, focus, positieve kijk. Heb jij die in kaart? Hang desnoods een lijstje op je koelkast om je hieraan te herinneren.


Een heleboel had je vast zelf al kunnen bedenken, maar het gaat vooral om het gewoon te doen. En kom in actie. Alvast heel veel beweegplezier!

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page